Ilyen videokártyát sem láttunk még

asus rog matrix rtx 2080ti videokártya nvidia
Asus ROG MATRIX RTX 2080Ti
Vágólapra másolva!
Ránézésre nem nyilvánvaló, de vízhűtés dolgozik az Asus csúcstermékében.
Vágólapra másolva!

A számítógépes hardvergyártók is nagy erőkkel képviseltetik magukat a Consumer Electronics Shown, az Asus ráadásul több váratlan és különleges terméket is vitt magával Las Vegasba. A notchos laptopjáról már beszámoltunk, emellett többek közt a kísérleti és úttörőnek szánt termékeket felvonultató MATRIX videokártya-családját is bővítette egy kötelezően fura taggal.

Asus ROG MATRIX RTX 2080Ti Forrás: Asus

Az Asus ROG MATRIX RTX 2080Ti a nevéből sejthetően egy NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti kártya, bár a referencia modellhez képest durván megemelt órajelekkel dolgozik, manuálisan OC módba kapcsolva akár 1815 MHz-ig is felmehet a grafikus processzorának frekvenciája. A válogatott GPU-kat használó kártya ezzel a gyárilag legdurvábban túlhajtott RTX 2080 Ti-nak ígérkezik a piacon.

A nagy érdekességét ettől függetlenül a hűtése adja: a három kártyahelyet foglaló termék első blikkre léghűtésesnek tűnik, de valójában egy komplett vízhűtőrendszert integrált bele az Asus.

A hűtő talprésze a grafikus processzorral és a videomemória chipjeivel érintkezik.

A gyártó szerint a különleges hűtő teljesítménye túlmutat a megszokott 120 mm-es all-in-one vízhűtésekén, de akár a 240 mm-es megoldásokkal is vetekedhet.

A kártya piacra kerülésének időpontját, továbbá a várható árát még nem közölte az Asus, de minden bizonnyal számottevően drágább lesz a tipikusnak mondható hűtéssel rendelkező GeForce RTX 2080 Ti-oknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!