Xiao Wang rosszul tette, hogy odaadta a veséjét egy iPhone-ért

Vágólapra másolva!
Egész életére megnyomorodott és dialízisre szorul az a férfi, aki 7 éve a veséjét adta egy iPhone 4 okostelefonért.
Vágólapra másolva!

A trendek és a közösségi őrületek elképesztően rossz hatással lehetnek az emberekre és a mentális egészségükre. Ezt sokan a saját bőrükön kezdik megtapasztalni. Az ingerültséggel, depresszióval és irigységgel azonban talán könnyebb megküzdeni, mint más, súlyosabb helyzetekkel.

Történt még 2011-ben, hogy Kínában egy 17 éves fiú mindenáron meg akarta szerezni az akkor csúcsot jelentő Apple iPhone 4-et.

Xiao Wang nem rendelkezett elég pénzzel az eszköz megvásárlásához, ezért úgy döntött, eladja az egyik veséjét 3200 dollárnak megfelelő összegért. Ebből bőven telt az okostelefonra, ami Wang iskolájában státuszszimbólumnak számított. Éppen ezért ő is akart egyet, mindenáron.

Forrás: Asia Online

Az Asia Online szerint a műtétet egy illegális kórházban hajtották végre, egy hét lábadozás után pedig normál, élhető életet ígértek a fiúnak egyetlen vesével is. A műtőt azonban nem fertőtlenítették megfelelően, Wang másik veséje pedig egy fertőzés miatt életveszélyes állapotba sodorta őt.

A fiú szülei csak ekkor döbbentek rá, hogy mit tett a gyerekük. A kevés pénzüket ezután dialízisre kellett költsék. Xiao Wang most 24 éves, és többé sosem élhet normális életet. Bár a kórház kártérítést fizetett neki, a történtek miatt megrövidülő életének egészen a végéig dialízisre kell járnia.