Egyre emelkedik a Huawei árbevétele

Vágólapra másolva!
Amerika mindenhonnan kiszorítaná a Huaweit, a kínai cég árbevétele azonban már átlépte az évi 100 milliárd dollárt.
Vágólapra másolva!

A Huawei azt már elárulta, hogy 2018-ban több mint 200 millió okostelefont szállított le. Mit jelent ez konkrétan?

A Huawei aktuális elnöke, Guo Ping azt állítja, hogy 2018-ban a vállalat 109 milliárd dolláros árbevételt ért el. Ez 21 százalékos emelkedést jelent éves szinten, és most először lépi át a Huawei a 100 milliárdos árbevételi határt.

A bravúr annak ellenére jött össze a kínai cégnek, hogy az amerikai kormány hatására óriási nemzetközi nyomás alá került. 2012 óta az amerikai vezetés nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja a Huaweit, és attól tart, hogy bizalmas információkat szivárogtat a cégekről és a lakosságról a kínai kormánynak az okostelefonjain és a hálózati eszközein keresztül.

Forrás: Tech Advisor

Amerika attól is tart, hogy a szövetségesei Huawei eszközökre építik az 5G-s hálózataikat, ezért mindent megtesz, hogy nemzetközileg is szabotálja a kínai céget. A Huawei a hálózati eszközök piacán a világ legnagyobb cége, az okostelefon-piacon a második legnagyobb.

Nemrég olyan hírek is felröppentek, amelyek szerint Donald Trump olyan elnöki rendeletet tervez aláírni, amely megtiltja az amerikai cégeknek, hogy Huawei vagy ZTE felszereléseket használjanak.

A Huawei és a ZTE egyaránt tagadja, hogy bármilyen formában kémkedne cégek vagy fogyasztók után.