Jócskán visszaeshetnek az iPhone-eladások

Vágólapra másolva!
2019-ben az Apple első negyedéves és éves eladásai is megzuhanhatnak.
Vágólapra másolva!

Mostanra nyílt titok, hogy az iPhone XR iránti kereslet nem érte el azt a szinet, amit az Apple és az elemzők reméltek. Az iPhone XS és az iPhone XS Max sem valami népszerűek, inkább csak a régi modellek mennek. Mindezek fényében várható volt, hogy hamarosan visszaeső iPhone-eladásokat kezdenek emlegetni.

Ming-Chi Kuo, az Apple-ügyekben különösen elismert szakértő szerint az eddig vártnál is kevesebb iPhone talál majd gazdára a közeljövőben.

Forrás: Hardwarezone

Az elemző legfrissebb jóslataiban azt mondja, hogy 2019 első naptári negyedévében 38-42 millió iPhone találhat gazdára. Ez nem lenne rossz eredmény, de az Apple egy évvel korábban még több mint 50 millió okostelefont adott el.

Kuo szerint az Apple 2019 egészében sem teljesít majd túl jól, 188-194 millió iPhone-t adhat el, pedig 2018-ban elvileg ez a szám 210 millión áll. Az iPhone XR-ból pedig már 25 millió eladott darabot sem jósol az első negyedévre, csak maximum 15 milliót.

Bár az iPhone-átlagárak tovább emelkednek, mindezek fényében érthető, hogy az Apple miért nem hozza többé nyilvánosságra az eladási darabszámokat.