Jönnek a magyarok a Civilization VI-ba

civilization vi gathering storm videojáték
Mátyás király vezeti a magyarokat a Civilization VI: Gathering Stormban
Vágólapra másolva!
A gamerek Mátyás királlyal és termálfürdővel igázhatják majd le a világot.
Vágólapra másolva!

Jövő február 14-én elérhetővé válik a 2016-os Civilization VI körökre osztott stratégia második kiegészítője. A Gathering Storm kilenc civilizációval fogja bővíteni a játékot, köztük kellemes meglepetésre a magyarral.

Mátyás király vezeti a magyarokat a Civilization VI: Gathering Stormban Forrás: Firaxis Games

A magyarokat irányító játékosok Mátyás királyt alakítva igázhatják majd le a világot. A civilizáció különleges képessége, hogy a folyók mellett a szokásosnál sokkal gyorsabban zajlik az építkezés,

ami gyors terjeszkedést tesz lehetővé.

További érdekesség, hogy állatkertek helyett termálfürdőket építhetnek a játékosok: a városközpontokhoz közeli fürdők növelik a lakosság elégedettségét és termelékenységét, míg a város határain kívüliek fellendítik a turizmust és szintén elégedettséget generálnak.

A harc tekintetében is honosítottak a játékon, a magyarok normál harci egysége a huszár, ami minden egyes szövetségkötés esetén bónuszt kap. Mátyás király különleges képessége, hogy a szövetségesektől besorozott egységek fejlesztése nem kerül semmilyen erőforrásba. A király különleges alakulata a Fekete Sereg, amely erősebbé válik, ha besorozott egységek vannak a közelében.

A bemutató alapján úgy tűnik, hogy a Civilization VI magyarjait választva erővel és diplomáciai úton is elérhető a világuralom.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!