Repülő motorokkal gyakorol a dubaji rendőrség

Vágólapra másolva!
A dubaji rendőrség két tisztje már aktívan gyakorol az amerikaiak által gyártott repülő motoron, 2020-ra pedig több tíz ilyen járművel teljesíthetnek majd aktív szolgálatot.
Vágólapra másolva!

A dubaji rendőrség munkatársai elkezdtek gyakorlatozni egy teljesen új, repülő motoron. Bármennyire is sci-finek hangzik a dolog, teljesen igaz, annyira, hogy 2020-ra rendszeres szolgálatba szeretnék állítani a járműveket.

A kaliforniai Hoversurf nevű start-up cég által tervezett és gyártott, teljesen elektromos repülő motort még 2017-ben mutatták be, a legújabb modell első példányát pedig a vállalkozás ajándékba adta a dubaji rendőrségnek.

A vertikális felszállásra és landolásra képes járgányon jelenleg két rendőr gyakorol, de Khalid Nasser Alrazooqi, a dubaji rendőrség mesterséges intelligenciáért felelős divíziójának igazgatója elmondta, hogy a következő időszakban ez a szám folyamatosan növekszik majd.

Forrás: Arabian Business

A Hoversurf ügyvezetője, Joseph Segura-Conn elmondta, hogy a dubaji rendőrségnek jelenleg kizárólagos lehetőséget biztosítanak, hogy annyi példányt rendeljenek a repülő motorból, amennyit szeretnének.

Segura-Conn szerint a következő hónapokban derülnek majd ki a pontos számok, de ő körülbelül 30-40 darabra számít.

A motor később a lakosság számára is rendelhetővé válik, 150 ezer dolláros (mintegy 42 millió forintos) áron, és az Egyesült Államokban legalábbis nem szükséges pilótavizsga a használatához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!