Kiszivárgott a Super Smash Bros. Ultimate

nintendo switch super smash bros ultimate videojáték
Super Smash Bros. Ultimate
Vágólapra másolva!
Két héttel a megjelenése előtt warezolhatóvá vált a játék.
Vágólapra másolva!

A PlayStation 4 és az Xbox One megdöbbentően ellenállónak bizonyultak a kalózkodással szemben: ugyan nem teljesen lehetetlen rajtuk a warezolás, de túlságosan körülményes ahhoz, hogy tömeges jelenséggé váljon. A Nintendónak már nem volt ekkora szerencséje, Switch konzolján elég régóta lehetséges a kalóz játékok futtatása, bár ezen a konzolon sem triviális feladat.

Super Smash Bros. Ultimate Forrás: Nintendo

A Nintendót már jó ideje bosszantják a megjelenésük előtt lekalózkodható Switch-játékok, de most hallatlan incidens történt: körülbelül két héttel a december 7-i megjelenése előtt máris letölthetővé vált a Super Smash Bros. Ultimate.

Ez a Nintendo egyik legfontosabb, specifikusan a karácsonyi szezonra időzített játéka.

A Motherboard utánajárt az ügynek. A témára rálátással rendelkezők szerint az interneten keringő kópiák látszólag több forrásból származnak, az egyik biztosan működő elvileg Mexikóból indult a világhódító útjára, a közzétevője egy játékkártyáról (cartridge) menthette le a Super Smash Bros. Ultimate állományait.

Hírünk írásáig a Nintendo nem kommentálta a kellemetlen meglepetést.

A Super Smash Bros. Ultimate nyilvánosságra hozatala még switches játékokat elérhetővé tevő csoportok tagjait is megosztotta, egyesek szerint nem szabadott volna ennyi idővel a megjelenése előtt kirakni a fájlmegosztókra. Ez érdekes álláspont, hiszen többször is előfordult már, hogy a kalóz csoportok a megjelenésük előtt napokkal kiszivárogtatták a switches játékokat; nem jellemző rájuk a moralizálás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!