Ohióban már BitCoinnal is lehet adót fizetni

bitcoin, bitcoin függőség
Vágólapra másolva!
Első körben a vállalkozások élhetnek a szokatlan lehetőséggel.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben a korábbinál sokkal kevesebbet lehetett hallani a kriptovalutákról a fősodratú sajtóban, elsősorban mivel az árfolyamaik drámai lengedezésén túl nem sok minden történt a házaik táján. A mind közül legismertebb BitCoin most váratlan helyről kapott némi támogatást: az egyesült államokbeli Ohio állam lehetővé tette a cégek számára az adójuk BitCoinban való kifizetését.

Forrás: AFP/Klaus Ohlenschläger

A lehetőség megközelítőleg két tucat típusú adó esetében él, többek közt a dohánytermékek és az üzemanyag sarca, továbbá a forgalmi adó fizethető ki BitCoinban.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a nem feltétlenül az élvonalbeli technológiával azonosított Ohio az első ilyen fizetési lehetőséget biztosító állam az USA-ban. Emellett nem találtunk olyan információt, hogy a világ bármely más táján elérhető volna a BitCoinban való adózás, így az sem kizárt, hogy a lépéssel világelsőséget követelt magának az állam.

A tervek szerint Ohio kriptovalutás adófizetési rendszere a jövőben bővülni fog, vállalatok mellett magánszemélyek is igénybe vehetik majd. Emellett a döntéshozók a BitCoin mellett további népszerű kriptovalutákat is támogatni kívánnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!