Okos fejlesztést kapott a Google mobilos keresőoldala

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem jelenít meg webes találatokat a rögtön megválaszolt kérdések alatt.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan próbálja okos optimalizációkkal hasznosabbá és gyorsabbá tenni a keresési találatokat mutató oldalait a Google, jó néhány évvel ezelőtt például elkezdte bevezetni az azonnali válaszok megjelenítését. Ennek köszönhetően például nem kell betölteni egy weboldalt, ha pénznemek között váltanánk vagy mértékegységek között konvertálnánk, esetleg matematikai műveleteket végeznénk a keresőben, rögtön a találati lap tetején megjelenik a kért információ.

Forrás: AFP/Josh Edelson

A gyors válaszok tipikusan annyira hasznosak, hogy a netezők nem is töltenek be semmilyen webes keresési találatot. Ebben van egy optimalizációs lehetőség, amellyel végre élt is a Google: hamarosan csak akkor jelennek meg webes találatok a gyors válaszok alatt, amennyiben a felhasználó rákattint a további találatok betöltése gombra.

Forrás: 9to5Google

Ez az optimalizáció a Google és a mobilozók számára is hasznos: a keresőcég csökkentheti vele a szervereinek szükségtelen terhelését, a mobilozók pedig megspórolhatnak vele egy kis adatforgalmat.

Nem sokat, de egy erősen limitált mobilnet használata esetén minden bájt számít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!