Új módon segíti az elveszett mobilok keresését a Google

Android Go, Android, okostelefon, olcsó
Belépő szintű telefonnak Android Go a barátja.
Vágólapra másolva!
Egyes épületekben méteres pontossággal is meghatározhatja a helyüket.
Vágólapra másolva!

Hasznos újítást kapott a Google Készülékkereső, a szolgáltatással ideális esetben megkereshetőek az elhagyott vagy ellopott androidos eszközök. A működéséhez a keresett kütyünek csatlakoznia kell az internethez: ha ez adott, akkor a tulajdonosa a Google-fiókján keresztül lekérheti az eszköz GPS-koordinátáit, megnézheti az aktív WiFi-hálózat nevét, teljes hangerőn csörögtetheti a készüléket, továbbá töröltetheti a háttértárának a tartalmát.

Forrás: Origo

Sajnos a csörögtetési funkció ellenére az épületeken belül elveszített eszközök esetében nem feltétlenül működik jól a Készülékkereső, ráadásul ha lopás történt, akkor a mobil tulajdonosa valószínűleg nem szeretné a tolvaj tudtára adni, hogy aktívan keresi a telefont.

Ilyen esetekben jöhet jól a Készülékkereső legújabb funkciója: a Google Térkép csapata által feltérképezett épületekben lehetővé vált az elveszett készülékek helyének rendkívül pontos meghatározása.

A Google eddig csak az épületek apró hányadát térképezte fel, elsősorban repülőterekről, bevásárlóközpontokról, nagy méretű és látogatottságú középületekről vannak belső térképei.

Ez sajnálatos, de nem realisztikus elvárás, hogy minden nyilvános helyről legyen belső térképe a cégnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!