Gépi tanulásra épít az Android 9 Pie fényerő-szabályozója

Vágólapra másolva!
Az adaptív fényerő gépi tanulás segítségével állítja automatikusan az okostelefonok fényerejét.
Vágólapra másolva!

Az Android 9 Pie előtt a készülékgyártók a kijelzőgyártók ajánlásait használták a kijelző fényerejének beállításához, a környezeti fények alapján. Egy csúszka segítségével aztán az automatikus működést testre lehetett szabni. Aki viszont hozzányúlt, annak utána folyamatosan változtatnia kellett az értéket, ha a környezeti fény is változott.

A Google mindezen az adaptív fényerő funkcióval igyekszik javítani az Android 9 Pie rendszerben. A legújabb Androidot futtató okostelefonok immáron gépi tanulás segítségével próbálják meg kitalálni, hogy a felhasználó a környezeti fény mellett pontosan fényerőt szeretne.

Forrás: Android Central

A készülék megjegyzi, amikor valaki igazít a fényerőt szabályozó csúszkán, és később ennek megfelelően igazítja az automatikus beállításokat a külső fény változásaihoz.

Az adaptív fényerő ráadásul fejleszthető, frissíthető, és igazítják is majd a valós használati szokások alapján. A Pixel készülékeken már működik az újdonság, és a Google a többi androidos gyártót is igyekszik rávenni a használatára.