Már a kamera sem megy a Google Pixel csúcstelefonokon

Vágólapra másolva!
Még a gyári visszaállítás sem segít: egy hibaüzenet jelenik meg, a kamera pedig használhatatlan az új Pixeleken. 
Vágólapra másolva!

A legtöbben a kiváló kamera miatt választanak Google Pixel okostelefont. Sajnos az idei Pixel 3 és Pixel 3 XL készülékek tudását nehéz igazán élvezni, ugyanis a jelentések szerint egyre többen kapnak hibaüzenetet a kamera elindítása után.

A probléma elsőként a Redditen és a Google fórumain bukkant fel, majd a 9to5Google kiemelten is foglalkozott vele.

A jelek szerint a hiba elég gyakori, és a Pixel 3-at és a Pixel 3 XL-t egyaránt érinti. A gondot az okozza, ha egy külső app is megpróbálja használni a kamerát, emiatt aztán a alkalmazás hibaüzenetet ír ki. Innentől kezdve végzetes hiba miatt használhatatlan marad a kamera a fő kameraalkalmazással is.

Forrás: CNET

Sajnos a problémán az újraindítás és a gyári visszaállítás sem segít. A hiba az operációs rendszerben van, állítólag teljes mértékben használhatatlan a kamera, sőt, még a zseblámpa is.

A Google már tud a hibáról, és állítólag dolgozik a javításon. Az ügyfélszolgálat egyesek számára cserekészüléket ígér, másokat várakozásra kér a szoftverfrissítés megérkezéséig. Azt nem tudni, hogy erre mikor kerül sor, de ezzel már bőven akad gondja a Pixel-tulajdonosoknak: sercegő hangszórók, villódzó kijelzők, memóriakezelési hibák és virtuális szenzorsávok nehezítik a hétköznapokat. Egyre többen mondják azt, hogy legközelebb nem vesznek Google okostelefont.