Drága holmit dob piacra a Xiaomi

xiaomi mi laser projektor kivetítő
Xiaomi Mi Laser Projector
Vágólapra másolva!
Vastagon fogott a ceruza a lézeres projektor beárazásakor.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi neve hallatán a többségnek valószínűleg agresszíven árazott okostelefonok jutnak az eszébe, bár a vállalat emellett sok más jellegű, de a tisztesség kedvéért persze agresszíven árazott holmit is árul. Ezek jókora részét egyébként nem a Xiaomi készíti, hanem olyan partnerek, amelyek lehetőséget kapnak az ismertségének és a disztribúciós hálózatának a használatára.

Xiaomi Mi Laser Projector Forrás: Xiaomi

Így vagy úgy, de most elég nagy meglepetést keltett a vállalat: bejelentett az Egyesült Államokban egy nem kevesebb, mint 1999 dollárba, azaz nettó 561 ezer forintba kerülő projektort. Ami van ugyanilyen furcsa, hogy a termék kizárólag a Walmart áruházakban lesz kapható.

A csillagászati ár ellenére a projektor csak Full HD (1920×1080 pixel) felbontású, viszont több érdekessége is akad. Lézeres vetítési technológiát használ, így egyrészt remek a képe, másrészt pedig a faltól 50 centiméterre elhelyezve képes

150 hüvelykes, azaz körülbelül 3,8 méter átlójú képet kivetíteni.

További érdekesség, hogy a belsejében tulajdonképpen egy androidos mobil található. Telefonálni persze nem lehet a projektorral, de megtalálható rajta a Play Áruház, így például játékok is telepíthetőek rá, plusz közvetlenül elérhetőek vele a YouTube-hoz és Netflixhez hasonló szolgáltatások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!