Ezek az új Windows 10 ismert hibái

Síró hozzászólások, könnyes posztok, avagy ál-érzelmekkel teli világban élünk
laptop gépelés
Vágólapra másolva!
Vannak olyanok, akiket egy ideig bosszanthatnak a problémái.
Vágólapra másolva!

Bő egy hónappal a terjesztésének leállítása után a múlt héten újból telepíthetővé vált a Windows 10 October 2018 Update óriásfrissítés. A második nekifutásos verzió két hibától szabadult meg: egyrészt a frissítőalkalmazása még keveseknél sem törli véletlenül a felhasználói fájlokat, másrészt pedig a ZIP-tömörítőjének a hibája sem vezethet adatvesztéshez.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Helyettük persze vannak más problémák, de ezek inkább rendkívül bosszantóak, mintsem kritikusak. Elsőként is előfordulhat, hogy nem lehet tallózni a Windows 10-be felcsatlakoztatott hálózati meghajtók tartalmát, ezt a gondot egyelőre csak kerülőutas módokon lehet megszüntetni. A Microsoft releváns támogatási oldalán többféle módszer leírása is olvasható.

További rossz hír, hogy a hiba javítását csak jövőre tervezi kiadni a Microsoft.

A kettes számú probléma, hogy az AMD által hivatalosan már nem is támogatott Radeon HD 2000 / 4000 videokártyák esetén összeomolhatnak a böngészőfülek a Microsoft Edge-ben. Ez feltehetően keveseket érint, hiszen az Edge nem kifejezetten népszerű, a felhasználók oroszlánrésze már alapjáraton is alternatív böngészőt használ.

Végül akad egy harmadik gond is, a Trend Micro OfficeScan és Worry-Free Business Security biztonsági szoftverek nem kompatibilisek a Windows 10 October 2018 Update-tel. A hibát a Trend Micrónak kell megoldania, az érintett szoftvereit futtató számítógépekre egyelőre nem települ automatikusan az új Windows 10.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!