Tépik a hajukat a PC-gyártók

samsung galaxy book2 windows 10 arm
Samsung Galaxy Book2
Vágólapra másolva!
Nem minősített Windowszal kellett piacra dobniuk az új termékeiket.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy hónappal ezelőtt kellett volna elindulnia a Windows 10 October 2018 Update általános terjesztésének, azonban a Microsoft pár nappal az óriásfrissítés kiadása után kénytelen volt visszavonni azt, ugyanis a meglévő telepítések erre a verzióra való felfrissítése egyes esetekben adatvesztéssel járhatott. Utána két héttel kiderült, hogy a beépített ZIP-tömörítőben is van egy súlyos hiba, ami szintén adatvesztést okozhatott, így azt is nekiállt soron kívül javítani a Microsoft.

Samsung Galaxy Book2 Forrás: Samsung

Ugyan elméletileg mindkét súlyos hiba javítása elkészült már, ráadásul a tesztelésük során sem jöttek elő újabb gondok, de a Microsoft egyelőre nem jelentette be, hogy mikortól teszi újból elérhetővé a Windows 10 legújabb változatát, persze a most elkészült javításokkal már egybecsomagolva.

Ez az átlagos felhasználók számára nem probléma, hiszen a Windows 10 October 2018 Update a döntő többség számára semmilyen rendkívül fontos újítást sem hoz. Most viszont kiderült, hogy a számítógépek gyártói számára problémát jelent a rendszer kiadásának az elcsúsztatása, hiszen az elmúlt hetekben piacra dobott számítógépeiket

már a Windows 10 új változatával kívánták előtelepíteni és reklámozni.

Helyette a rendszer visszavonása miatt a gyártók kénytelenek voltak a Windows 10 April 2018 Update rendszerrel előtelepíteni a legújabb termékeiket, noha nem volt tervbe véve, hogy ezt a verziót hivatalosan támogatni fogják a vadiúj eszközeiken. Ez komoly gyakorlati problémát a legtöbb esetben biztosan nem jelent, azaz nem küzdenek stabilitási vagy kompatibilitási problémákkal az érintett eszközök, de a gyártók számára akkor is rendkívül bosszantó a helyzet.

Egy általuk papíron nem támogatott operációs rendszerrel kellett előtelepíteniük a vadiúj laptopjaikat és asztali gépeiket.

További érdekesség, hogy az eszközöket egyes esetekben a legújabb Windows 10 egyes funkcióival kívánták reklámozni, ezeket a már elkészített sajtós anyagokat is kénytelenek voltak félretenni vagy módosítani az új Windows 10 visszavonása miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!