Az iskolában bányászott kriptopénzt az igazgató

kriptovaluta kriptobányászat
Az igazgató bányász számítógépeinek egy része
Vágólapra másolva!
Sokallta a villanyszámlát, hát közpénzből működtette inkább a számítógépeit.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban aránylag keveset lehetett hallani a kriptovaluták bányászatáról, ami részben annak tudható be, hogy nagyon számításigényessé vált a művelet, már jó ideje csak a jelentős tőkével rendelkezők képesek belevágni. A közelmúltban egy látszólag igen jól kereső kínai iskolaigazgató is látott fantáziát az üzletben, így vásárolt pár 10 ezer jüanos (400 ezer forintos) bányász számítógépet.

Az igazgató bányász számítógépeinek egy része Forrás: Hunan Transportation Channel/Weibo

Sajnos az igazgató nem gondolta át a bányász számítógépek üzemeltetésének összes aspektusát, így sokként érte az óriási fogyasztásuk miatt az egekbe szökött villanyszámlája. Sebaj, azonnal rájött a probléma megoldására: átszállította a bányász számítógépeit az iskolájába, és

közpénzből fedezte az üzemeltetési költségüket.

Az igazgató a tavalyi és az idei nyár között összesen nyolc darab Ethereumot bányászó számítógépet hordott össze az iskolában, majd az igazgatóhelyettest is bevonta a magánakciójába, a beosztottja fedezte a kilencedik bányász számítógép árát.

Persze az iskola tanárainak elég gyorsan feltűnt a rengeteg ventilátor hangja, plusz idővel az iskola áramhálózata is egyre túlterheltebbé vált, az üzemzavarai több alkalommal már a tanítást is megzavarták. Emellett az iskola áramszámlája is gyanúsan kilőtt, bár az igazgató ezt sokáig a légkondicionáló berendezésekre és az elektromos fűtőeszközökre fogta.

Az elvárhatónak megfelelően októberben végre leleplezték az iskolaigazgató üzérkedését: a férfit elbocsátották, az igazgatóhelyettes pedig megrovásban részesült. A bányászó számítógépeket lefoglalták, elméletileg a velük megkeresett kriptovaluta egy részével együtt.

A becslések szerint a bányász számítógépek olyan 14 700 jüannal, körülbelül 600 ezer forinttal növelték az iskola áramszámláját, ami a körülményekhez képest egyébként nem tűnik túlságosan soknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!