Ilyen a Samsung összehajtható mobilja

samsung galaxy infinity flex
Így néz ki összecsukott és kinyitott állapotában a Samsung mobilja
Vágólapra másolva!
Az Android hivatalosan is támogatni fogja az új formatervet.
Vágólapra másolva!

A Samsung végre megmutatta a kijelző közepén összehajtható mobilját. Sajnos a nagy premier kissé kiábrándítóra sikerült, a készüléket ugyanis egy tokba helyezte a cég, az élő színpadi demója során pedig olyan világítást használt, hogy ne lehessen kivenni a részleteit. Igazából csak a világító kijelzők látszottak.

Így néz ki összecsukott és kinyitott állapotában a Samsung mobilja Forrás: Samsung

Ettől függetlenül nagy vonalakban persze kiderült, hogy milyen lesz a valamikor a jövő év során piacra kerülő készülék. A nemrég bemutatott Rouyu hajtogatható mobiltól eltérően a Samsung nem a telefon külső felére ragasztotta fel a hajlítható kijelző, hanem a szétnyitása során előtűnő belsőre;

a kagyló belsejében található a megjelenítő.

Ennek az a nyilvánvaló előnye, hogy sokkal kevésbé sérülékeny a középen kettéhajtható megjelenítő. A demó során próbálta leplezni a cég, de összehajtott állapotban a telefon előlapi és hátlapi része nem simult tökéletesen egymáshoz, bár ez valószínűleg keveseknek okozott óriási meglepetést. Az Infinity Flex névre keresztelt OLED panel 7,3 hüvelykes és 1536×2152 pixeles, a gyártó szerint a zsanérja több százezer kinyitást és becsukást bír ki a kellemetlen kilazulása vagy kikopása előtt.

Forrás: Samsung

Természetesen nem lenne túl praktikus, ha a mobilozóknak mindig szét kellene hajtaniuk a telefont a használatához, így a Samsung prototípusának az előlapjára is került egy megjelenítő, ez 4,58 hüvelykes és 840×1960 pixeles.

A cég nem végleges terméket mutogatott, így nem lepődnénk meg, ha a készülék fogyasztói piacra kerülő variánsába nagyobb átlójú és magasabb felbontású előlapi kijelző kerülne.

Az okostelefon kinyitásakor az elvárhatónak megfelelően az előlapi kijelző kikapcsol, hiszen nincsen rá szükség. A hajtogatható kijelzőn a tableteken megszokott módon használható az Android, akár három alkalmazás is kitűzhető lehet egymás mellé, így multitaskingolásra is lehetőséget biztosít az eszköz.

Az Android gyárilag támogatni fogja a hajlítható kijelzős eszközöket a jövőben, ezt röviddel a Samsung sajtóeseménye után jelentette be a Google.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!