Nagy változtatásokat ígér a Google a szexuális zaklatások kezelésében

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Sundar Pichai vezérigazgató körlevelet küldött a vállalat dolgozóinak vasárnap. Eszerint átfogó változtatásokat ígér a Google a szexuális zaklatások kezelésének terén a vállalatnál, miután kiderült, hogy a cég busás jutalommal bocsátotta útjára egyik korábbi vezető beosztású dolgozóját, akiről kiderült, hogy nőket zaklatott a munkahelyén.
Vágólapra másolva!

„Elismerjük, hogy a múltban nem mindent oldottunk meg jól, és ezt őszintén sajnáljuk. Világos, hogy változtatnunk kell" - írta Pichai a Google dolgozóinak. Az e-mail tanúsága szerint a vállalat vezetői meghallgatták a cég érintett dolgozóit, és "meghatották" őket azok a történetek, melyeket hallottak.

Pichai nagyobb átláthatóságot, több támogatást és gondoskodást ígért a zaklatási ügyek érintettjeinek.

A vezérigazgató alaposabb vizsgálatot ígért az ilyen ügyekben, valamint azt ígérte, könnyebbé teszik a zaklatások vállalaton belüli jelentését, és tanácsadással segítik azokat, akik ilyet jelentenek a cégnél. Eddig a cég azt is elvárta, hogy aki szexuális zaklatást jelent, az forduljon is emiatt bírósághoz, de ez a továbbiakban nem lesz kötelező.

Forrás: AFP/Josh Edelson

A The New York Times című amerikai lap számolt be arról két héttel ezelőtt, hogy a Google 2014-ben nagy méltatások közepette, 90 millió dolláros juttatással vált meg Andy Rubintól, az Android mobil operációs rendszer létrehozójától, miközben valójában szexuális visszaélések miatt kellett távoznia a cégtől. Ő következetesen tagadja, hogy bárkit is zaklatott volna. A hírre a Google több ezer dolgozója munkabeszüntetéssel tiltakozott.