Kapunk pár percet a chates katasztrófák elkerülésére

Sad man checking mobile phone sad phone alone depressed man teen mobile media social guy breakup angry crying cellphone desperate rejected young anxious text stressed news unhappy bad break up divorce smart internet cyber bullying smartphone worried death
Single sad man checking mobile phone sitting on the floor in the living room at home with a dark background
Vágólapra másolva!
Hamarosan törölhetővé válnak a Messengerben elküldött üzenetek.
Vágólapra másolva!

A Facebook Messenger rendkívül kellemetlen sajátossága, hogy ha egyszer elküldünk benne egy üzenetet, akkor az bizony véglegesen el van küldve, nem lehet visszaszívni. Nem kell erős felindulásból meggondolatlan dolgokat írogató „reakciósnak" lennünk ahhoz, hogy megégessük magunkat: a gondolataink pusztán rossz megfogalmazása, vagy éppen a véletlenül rossz személynek küldött üzenetek, linkek vagy fájlok miatt is kerülhetünk szorult helyzetbe.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Antonioguillem

Szerencsére a tavasszal kiderült, hogy Mark Zuckerberg egész véletlenül mégis képes utólag törölgetni a messengeres üzeneteit, így a Facebook tűzoltás gyanánt bejelentette, hogy minden felhasználó számára elérhetővé teszi az üzenettörlési funkciót. A jelek szerint nagyon hamarosan tényleg megjön a fejlesztés, a Messenger mobilalkalmazás iOS-re kiadott legújabb frissítésének változtatási jegyzéke szerint nemsokára aktiválja majd a Facebook.

Viszont rossz hír, hogy az üzeneteket csak az elküldésüket követő 10 percben tudjuk majd visszavonni.

Azaz Mark Zuckerbeggel ellentétben átlagos és halandó felhasználókként nem tudjuk majd suttyomban törölni az évekkel korábban elküldött, de mostanra megbánt szövegeinket, képeinket, videóinkat, linkjeinket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!