Videón az első kettéhajtható mobil

2018.11.01. 10:06

Egy totális ismeretlen kínai cég rukkolt elő a modellel.

Néhány héten belül a Samsung leleplezheti a kijelző közepe mentén kettéhajtható okostelefonját, ám pusztán az elsőség kedvéért a kínai Rouyu Technology most váratlanul bemutatta a saját FlexPai nevű megoldását. Ez még semmi: a cég azt állítja, hogy Kínában még a mai napon piacra is kerül a készülék, átszámítva olyan nettó 370 ezer forintért.

Rouyu FlexPaiForrás: Weibo

Az állítólagos piacra dobása ellenére a lenti videókon jól látszik, hogy a FlexPai közel sincs késznek titulálható állapotban, inkább csak működőképes prototípusnak tűnik, így a Rouyu komoly szívességet tenne magának, ha mégsem tenné a jelen állapotában elérhetővé a készüléket.

A FlexPai széthajtott állapotában 7,6 mm vastag, de összehajtva valamennyivel vastagabb 15,2 milliméternél, hiszen nem simul össze a két lapja. A gyártó szerint olyan 200 ezer alkalommal hajtható össze az eszköz, mielőtt csúnyán kilazulna a zsanérja.

A mobil további érdekessége, hogy a még bejelentetlen Qualcomm Snapdragon 8150 lapkakészlet dolgozik benne, ami a jelenlegi Snapdragon 845 utódja, ez a rendszerlapka fogja hajtani a 2019-es csúcsmobilok javát. A telefon alap változatába 6 GB memória és 128 GB háttértár került, de 8+256 GB és 8+512 GB kiadásokban is elérhető lesz a FlexPai.

Az új Snapdragon használata miatt is valószínű, hogy gyakorlatilag hazudik a telefon mai piacra dobásáról a gyártó.

A kisebbik gond, hogy az új Snapdragon még nem érhető el komolyabb mennyiségben. A nagyobbik probléma, hogy a chiptervező cég alaposan sejhajon billentené a Rouyut, ha a bejelentetlen, jelenleg üzleti titoknak minősülő lapkakészletével szerelt mobilt dobna piacra.

A cég megsértené azt a titoktartási szerződést, amit muszáj volt elfogadnia, hogy egyáltalán mérnöki mintapéldányokat kaphasson a Snapdragon 8150-ből.

A gyártó további homlokráncolást kiváltó állítása, hogy a telefonban lévő, ismeretlen kapacitású akku egy óra alatt nulláról 80 százalékra tölthető a Ro-Charge gyorstöltési eljárással.

A Rouyu FlexPai további ismert tulajdonságai, hogy a kamerarendszere 16+20 megapixeles szenzorokból áll (az egyik szenzor elé telefotós lencse került), továbbá Water OS szoftvert futtat, ami egy módosított Android.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!