Visszatért a MacBook Air

2018.10.31. 12:07

Teljesen modernné vált, de számottevően drágább az elődjénél.

Minden eddiginél nehezebb dolga lesz az Apple vezérigazgatójának, mikor az interjúkban el kell majd magyaráznia, hogy a cége márpedig széles körben megfizethető termékeket is árul. A tegnap bejelentett Mac Mini drámaian drágább az elődjénél, az iPad Pro táblagépek sohasem voltak olcsók, most pedig a MacBook Air modernizálásának az apropóján az Apple megragadta a lehetőség egy újabb áramelésre: 200 dollár plusszal 1199 dollárra srófolta a notebook legolcsóbb modelljének az árát.

Apple MacBook Air (2018)Forrás: Origo

A 13,3 hüvelykes új MacBook Air 2560×1600 pixeles Retina kijelzőt kapott, ami óriási előrelépés az eddig árult modell 1440×900 képpontos paneljéhez képest. Az új notebook háza teljes mértékben újrahasznosított alumíniumból készül, a klaviatúrája a naprakészebb MacBookokban már évek óta használt butterfly típusú és háttérvilágításos, a vásárlók pedig jelszópötyögés helyett immáron Touch ID ujjlenyomat-olvasóval is bejelentkezhetnek az operációs rendszerbe.

Belül szintén megkapta az elvárható fejlesztéseket az új MacBook Air: nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor dolgozik benne, a memóriája modelltől függően 8 GB vagy 16 GB, az SSD háttértára pedig 128 GB és 1,5 TB közötti kapacitást kínálhat.

Az Apple szerint 12 órás akkus üzemidőt is kínáló MacBook Air november 7-től lesz kapható, a hazai kezdőára bruttó 475 ezer forint.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!