Mától telepíthető az iOS 12.1

apple iphone xr
Apple iPhone XR
Vágólapra másolva!
A csoportos FaceTime-hívások is elérhetőek az új szoftverben.
Vágólapra másolva!

Egész pontos kiadási időpontot nem tudunk mondani, azonban az Apple megerősítette, hogy a mai napon elérhetővé válik a mobileszközein futó iOS 12 első jelentős frissítése. Az iOS 12.1 természetesen minden olyan iEszközre ingyen telepíthető, ami alkalmas az iOS 12 futtatására.

Apple iPhone XR Forrás: Apple

Az iOS 12.1 legnagyobb újítása, hogy végre elérhetővé teszi a csoportos FaceTime hangcsevegéseket és videohívásokat, egyszerre akár 32 személy (pontosabban eszköz) is bekapcsolható az ilyen csoportos kommunikációba.

Sokak számára hasznos lehet még, hogy az új rendszer aktiválni fogja az iPhone XS / XR / XS Max készülékek szunnyadó eSIM-vezérlőjét, így a mobilozók egy klasszikus és egy virtuális SIM-kártya használatával szimultán két mobilhálózatra is felcsatlakoztathatják a telefonjaikat. Sajnos az eSIM-et egyelőre kevés szolgáltató támogatja, egész pontosan tíz ország tizennégy távközlési cége kompatibilis a technológiával.

Hazánkban a Telekom hálózatára lehet eSIM-mel felcsatlakozni.

Az iOS 12.1 további említésre méltó újdonságai, hogy a kamerában állítható lett a háttér elmosásának az intenzitása, plusz számos újabb emoji áll a felhasználók rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!