Világelső fejlesztés a Windows 10 vírusirtójában

windows defender vírusirtó antivírus
Windows Defender (Windows 10 October 2018 Update)
Vágólapra másolva!
Hamarosan drámaian nőhet a Windows Defender biztonsága.
Vágólapra másolva!

A vírusirtók hatékonyságát vizsgáló független víruslaborok tesztjei szerint a Microsoft saját vírusirtója az elmúlt években teljesen kompetenssé vált, Windows 10 alatt szükségtelen lecserélni egy alternatív biztonsági szoftverre. Ebből sejthetően a Microsoft illetékesei folyamatosan dolgoznak a jobbá tételén, a kártevők észlelési arányának drámai javítása után pedig a Defender alapvető biztonságának a fokozása került a terítékre.

Windows Defender (Windows 10 October 2018 Update) Forrás: Origo

Ennek mostanra elkezdett beérni a gyümölcse: a Microsoft tájékoztatása szerint a Windows Defender a világ első olyan antivírusa, amely képes teljes egészében

egy izolált homokozóban futni.

Ez azt jelenti, hogy a kártevők készítőinek masszívan nehezebb dolguk lesz, ha mondjuk a rosszindulatú programjaik leleplezésének elkerülése érdekében deaktiválni vagy manipulálni próbálják a Windows 10-es számítógépeken futó Defendert.

A fejlesztés egyelőre béta fázisban van, az általános aktiválása előtt a Microsoft alaposan le kívánja tesztelni, hogy valós körülmények között megfelelő sebességgel, hatékonysággal és kompatibilitással működik-e az új architektúra.

A homokozóban való futás képessége egy jelentős innováció a vírusirtók piacán, a biztonsági kutatók már évek óta sikertelenül kérlelik az antivírusok gyártóit, hogy oldják meg valahogy ezt a működést. Minden bizonnyal megvannak a technikai okai annak, hogy eddig nem sikerült eleget tenniük a kérésnek, ám a Microsoft áttörése így is jelentős presztízsveszteséget jelent számukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!