34 milliárd dollárt adott az IBM egy linuxos cégért

szerver data center internet archívum
TO GO WITH AFP STORY BY LOPEZ ESCURE AND VALENTIN BONTEMPS An employee of Equinix data center checks servers on July 21, 2014 in Pantin, a suburb north of Paris in the Seine-Saint-Denis department. Data centers have been flourishing in the working class suburbs of Seine-Saint-Denis, which has become the hub of digital storage in France over a few years. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
A felhőszolgáltatásos csoportjába integrálja a Red Hatet.
Vágólapra másolva!

Erősen indult a hét a nyílt forráskódú szoftveres közösség számára: az IBM bejelentette, hogy 34 milliárd dollárért megvásárolja a Red Hatet. A vállalat arra specializálódott, hogy nagyvállalatok számára fejleszt a szerveroldali szoftveres technológiákat, de emellett konzultációs és oktatási szolgáltatásokat is nyújt. A többség valószínűleg a Red Hat Linux disztribúció kapcsán hallott róla.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Martin Bureau

Az IBM és a Red Hat együttműködése körülbelül két évtizedre nyúlik vissza, azonban az előbbi most a partnerének bekebelezése mellett döntött.

A 34 milliárd dolláros vételár a legtöbb, amit egy nyílt forráskódú technológiákkal üzletelő cégért valaha adtak.

Az akvizíció célja elsősorban az, hogy az IBM a világ legnagyobb hibrid felhőszolgáltatójává váljon, azaz képes legyen olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosítani, amelyek segítségével a nagyvállalati ügyfelei hatékonyan kombinálhatják a saját tulajdonú, továbbá a harmadik felektől bérelt szerveres infrastruktúráikat.

A tervek szerint a felvásárlás a jövő év második felében zárulhat le, még több versenyhatóságnak is rá kell bólintania az üzletre. A tényleges megvalósulása esetén a Red Hat az óriáscég Hybrid Cloud üzletágához kerül, de önálló marad, az ügyvezető igazgatója pedig az IBM vezérigazgatójának jelenthet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!