Gyorsan feltölthetőek lesznek a mobilok

hosszabbító töltő kábel elosztó
Vágólapra másolva!
Nem kell majd órákat a töltőn parkoltatni a telefonokat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években hirtelen óriási fejlődésen ment keresztül a telefonok vezetékes gyorstöltése, ráadásul a chiptervezők folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél tovább rövidüljön az akkuk töltési ideje. A kínai gyártók jelenleg élen járnak ezen a téren: a Huawei egyes csúcsmobiljainak a töltője akár 40 wattot is képes átpumpálni az akkumulátorokba, az Oppo Super VOOC 50 wattos gyorstöltője 35 perc alatt félig feltölt egy 3400 milliamperes telepet, míg a Meizu Super mCharge technológia papíron akár 55 wattot is leadhat.

Forrás: RawPixel / Pexels

A mobilok többségében persze Qualcomm lapkakészletek dolgoznak, így a fogyasztók többsége számára a Quick Charge technológia a releváns. Ennek az aktuális verziója maximum 18 wattos gyorstöltésre ad lehetőséget, azonban a cég szerint a jövő évi mobilos lapkakészletei

már támogatni fogják a 32W teljesítményű töltésre lehetőséget adó utódját.

Ezzel párhuzamosan a cég a vezeték nélküli töltőtechnológiáján is javított, így a következő generációs lapkakészletekkel szerelt okostelefonok elvileg akár 15 wattot is képesek lesznek felszipkázni a vezeték nélküli töltőállomásokról.

Összehasonlítási alapul a tipikus, tizenkettő egy tucat vezetékes mobiltöltők 5-10W leadására képesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!