Továbbra is pénzt veszít a mobilokkal az LG

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedévben azonban jelentősen csökkentette a mobilos veszteségeket a cég.
Vágólapra másolva!

Az LG az elmúlt években mindent megpróbált, hogy a veszteséges mobilos divízióját jobb utakra terelje. A siker elmaradt, és továbbra sem jött el. A veszteségeket ugyanakkor jelentős mértékben sikerült csökkenti az új stratégiával.

Az LG mobilos részlege az idei harmadik negyedévben éves és negyedéves összehasonlításban is rontott eladásokban, azonban a működési veszteséget is sikerült lentebb faragni.

Tavaly ilyenkor az LG mobilos divíziójának vesztesége 331 millió dollár volt, az előző negyedévben pedig 172 millió. Most ez az érték 130,5 millióra csökkent.

Forrás: Android Authority

Érdekes módon nem az LG zászlóshajóknak köszönhető ez a siker, hanem a középkategóriás mobiloknak. Bár a G7 ThinQ, a V35 ThinQ és a V40 ThinQ eddig nem hozott átütő sikert, a V40 ThinQ-tól fellendülést vár a dél-koreai gyártó.

A mobilos részleg botladozása ellenére maga az LG Electronics továbbra is szárnyal, hála az otthoni szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközök sikerének. Az eladások 14 milliárd dollár közelébe emelkedtek, a működési nyereség 667,7 millió dollár. Ezek minden téren előrelépést jelentenek.