Jöhet az androidos appok Netflixe?

smartcapture
Mindkettő frissíthető Android 8-ra. Az Alcatel felülete kicsit letisztultabb, a HTC a megszokott Sense-et erőlteti.
Vágólapra másolva!
Havidíjért cserébe adhat hozzáférést több ezer dollárnyi apphoz és játékhoz a Google.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan terjednek a fix és alacsony havidíjért cserébe óriási mennyiségű fizetős tartalomhoz hozzáférést nyújtó webszolgáltatások. Most úgy tűnik, hogy a zenék, a filmek, a sorozatok, továbbá a videojátékok után androidos alkalmazások is elérhetővé válhatnak ebben az üzleti modellben.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Az XDA Developers idén júniusban már megszellőztette a Google tervét, a Play Áruház kódjában kutatva ráakadtak a Play Pass névre. Az előkotort szövegek alapján ez egy havidíjas előfizetés, amelyre benevezve az ügyfelek teljesen szabadon használhatnak bizonyos fizetős alkalmazásokat és játékokat. A Google nem reagált az interneten megjelent beszámolókra, azonban most a Rewards alkalmazásán keresztül publikált egy közvélemény-kutatást.

A cég arra kíváncsi, hogy a „Pass” kifejezés mennyire illik egy olyan alkalmazásbolthoz, ami havidíjért cserébe több ezer dollárnyi alkalmazáshoz és játékhoz biztosít hozzáférést az előfizetőknek.

Ebből úgy tűnik, hogy hamarosan tényleg bemutatkozhat a Play Áruház előfizetéses szolgáltatása, a Google illetékesei látszólag már a bevezetése előtti utolsó részletek tisztázásán fáradoznak.

A Play Pass kifejezetten jó ötletnek tűnik, különösen mivel az androidosok masszívan kevésbé hajlamosak fizetős mobilalkalmazásokat vásárolni, mint az Apple eszközeit használók.

Az előfizetéses modell elméletileg segíthetne növelni a fejlesztők bevételeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!