Trükkös lett a Google Pixel 3 vezeték nélküli töltése

Vágólapra másolva!
Az új modellek a 10 wattos vezeték nélküli töltést is támogatják, de csak bizonyos adapterekkel.
Vágólapra másolva!

2013 óta a Pixel 3 és a Pixel 3 XL a Google első okostelefonjai, amelyek támogatják a vezeték nélküli töltést. Sajnos azonban ilyen téren is felmerült néhány kérdés és nem várt fejlemény.

A Pixel 3 készülékek a legtöbb modellhez hasonlóan támogatják a Qi vezeték nélküli töltést. Támogatják a 10 wattos gyorstöltést is (vezeték nélkül). De nem a 10 wattos Qi vezeték nélküli töltést.

A gondot az okozza, hogy a Google saját 10 wattos vezeték nélküli gyorstöltési technológiát fejlesztett, ezért olyan töltőpadra van szükség, amit kifejezetten ezekhez az eszközökhöz terveztek.

Forrás: VentureBeat

Jelenleg az egyetlen ilyen a 79 dolláros Google Pixel Stand. Hamarosan megjelenik majd a Belkin Boost Up 10 wattos padja is, 60 dollárért.

Természetesen a Pixel 3 készülékek bármilyen Qi paddal tölthetőek, de csak 5 wattos erővel. A leggyorsabb megoldást továbbra is a 18 wattos vezetékes töltő jelenti.

A felhasználókat mindenesetre felháborította, hogy mire a gyártók többségében megállapodtak egy vezeték nélküli töltést szabvány mellett, a Google újat csinált.