10 GB RAM került a Xiaomi gamer mobiljába

xiaomi black shark helo gamer okostelefon
Xiaomi Black Shark Helo
Vágólapra másolva!
Versenyképes árcédulát kapott a Black Shark Helo.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban elkezdtek a gamerek kegyeire hajtani a mobilgyártók, bár a Razeren kívül egyelőre inkább csak a kínai cégek sulykolják, hogy a játékosoknak bizony spéci telefonra van szükségük. Most bemutatkozott a legújabb efféle készülék, a Xiaomi tulajdonában lévő Black Shark nevű vállalat második telefonja.

Xiaomi Black Shark Helo Forrás: Xiaomi

A Black Shark Helo alapvetően egy felső kategóriás mobil, azonban az egyik előtelepített alkalmazásával játékonként testre szabhatóak többek közt például a processzor, az érintőkijelző és a hálózati kapcsolat tulajdonságai. Ha erre volna szükség, akkor a játékok futtatása közben egy dedikált hardveres gombbal ki- és bekapcsolható a telefon játékközpontú üzemmódja.

Xiaomi Black Shark Helo Forrás: Xiaomi

Emellett a Helo két olcsóbbik modellje mellé jár egy analóg stickes játékvezérlő is, amelyet a telefon egyik rövidebbik oldalára lehet felpattintani. A csúcsmodellhez már két kontrollert adnak, így a Helo mindkét rövidebbik felére felpattintható egy-egy a játékok irányítását megkönnyítő, fizikai kezelőszerv.

Természetesen a gyártók szerint LED-es világítás nélkül semmi sem lehet gamer, így a Black Shark Helo hátlapján és oldalain is van hangulatvilágítás.

A készülék alapvetően három változatban lesz kapható: a legolcsóbb modellbe 6 GB memória és 128 GB háttértár került, a középső már 8 GB memóriát és szintén 128 GB háttértárat kapott, míg a csúcsmodell 10 GB RAM-ot és 256 GB háttértárat kínál.

Sajnos a Helo háttértára nem bővíthető microSD kártyával, ami elég bosszantó problémának bizonyulhat.

A Black Shark Helo további érdekesebb tulajdonságai:

  • 6 hüvelykes és 2160 × 1080 pixeles, HDR10-kompatibilis Super AMOLED érintőkijelző,
  • 20 MP-es előlapi kamera,
  • 12+20 MP-es hátlapi kamerarendszer, 2× optikai zoommal,
  • Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet,
  • Android 8.0,
  • sztereó előlapi hangszórópár,
  • nincs audio Jack, de jár hozzá USB-C portos adapter,
  • 4000 mAh-es akku,
  • 190 grammos súly.

A Black Shark Helo hivatalosan valószínűleg csak Kínában lesz kapható, de ott figyelemreméltó áron: a legolcsóbb modell átszámítva 131 ezer forintba, míg a középső 143 ezer forintba kerül majd, mindkettő november 10-től lesz elérhető. Sajnos a 10 GB memóriát kínáló csúcsmodell árát és megjelenési idejét még nem tisztázta a Xiaomi leánycége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!