Kigyulladt egy amerikai rendőr testkamerája

rendőrökre szerelt testkamera
A police officer wears a body camera on during an anti-Donald Trump protest in Cleveland, Ohio, near the Republican National Convention site July 18, 2016. The Republican Party opened its national convention Monday, kicking off a four-day political jamboree that will anoint billionaire Donald Trump as its presidential nominee. / AFP PHOTO / JIM WATSON
Vágólapra másolva!
Átmenetileg le kellett adniuk a járőröknek a kérdéses típust.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint (via CNET) kellemetlen incidens történt vasárnap este, az egyik Staten Islanden szolgálatot teljesítő járőrének kigyulladt az egyenruhájára erősített Vievu LE-5 testkamerája. Az eszköz először füstölni kezdett, a rendőr gyorsan leszedte és a földre dobta, mire az „felrobbant".

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Jim Watson

Szerencsére a járőr nem sérült meg, azonban a baleset körülményeinek a kivizsgálásáig az NYPD leadatta a rendőrökkel a kérdéses típusú testkamerát, a most megsemmisülttel együtt elvileg 2990 darabot használtak belőle a helyi rendfenntartók. A tájékoztatás szerint az érintettek átmenetileg kamera nélkül fognak szolgálatot teljesíteni, de a többi 12 510 rendőrnek továbbra is kötelező lesz viselnie a Vievu LE-4 típusú kameráját.

Kizárásos alapon a mostani balesetet a rendőr kamerájában lévő akkumulátor rövidzárlata okozhatta.

Az NYPD addig nem adja vissza a rendőröknek a kameráikat, amíg a gyártó meg nem bizonyosodik arról, hogy nem szériahibáról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!