Megújult a macOS-re hasonlító Linux

elementary os 5 juno linux
Elementary OS 5
Vágólapra másolva!
Már tölthető az Elementary OS 5 stabil változata.
Vágólapra másolva!

Rengeteg disztribúció közül választhatnak a Linuxra váltani kívánók, az elmúlt évek egyik legérdekesebb új megoldásának az Elementary OS bizonyult. A hosszan támogatott Ubuntura épülő oprációs rendszer egyedi fejlesztésű grafikus környezetet kínál, a Panteon névre keresztelt szoftver működés és kinézet tekintetében is hasonlít a macOS felületére.

Elementary OS 5 Forrás: Elementary

Szerdán megjelent a Linux-disztribúció legújabb nagy kiadása. A Juno kódnevű Elementary OS 5 fejlesztése során a felhasználói élmény általános javítása, a produktivitási feladatok hatékonyságának a növelése, továbbá a Panteonhoz kapcsolódó egyedi kezelőfelületi elemek kibővítése jelentette a fő célokat. A disztribúció újításai iránt érdeklődők itt olvashatnak egy terjedelmes blogbejegyzést a rendszer és az egyedi alkalmazásainak összes említésre méltó újdonságáról.

Az Elementary OS 5 ingyenesen letölthető a projekt weboldaláról. Ehhez egy nullát kell beütni „Fizessen annyit, amennyit szeretne" szöveg utáni dobozba, majd a kék gombra kattintva adakozás nélkül is letölthetővé válik az ISO-képfájlos telepítőkészlete.

A macerából sejthetően a fejlesztők nagyon szeretnék, ha a felhasználók anyagilag hozzá tudnának járulni az operációs rendszer fejlesztéséhez. Akinek tényleg tetszik, annak érdemes utólag elgondolkodnia egy néhány dolláros adományon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!