Januárban jöhetnek a laptopos GeForce RTX kártyák

nvidia geforce rtx 2080 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
Vágólapra másolva!
Érdemes lehet várni pár hónapot a gamer notebook vásárlásával.
Vágólapra másolva!

Korábban azt csiripelték a madarak, hogy az NVIDIA még idén októberben bemutathatja a legújabb generációs videokártyáinak laptopokba szánt variánsait. Most a WCCFTech forrása azzal állt elő, hogy ez nem fog megtörténni, a jövő januári CES-en debütálhatnak a notebookokba szánt modellek.

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Forrás: NVIDIA

A forrás szerint a csúcskategóriás GeForce RTX 2080 egy kicsit késni fog, de a többi árszegmenst képes lesz nagyon hamarosan grafikus chipekkel ellátni az NVIDIA. A kiszivárogtatott prezentációs dia szerint egész pontosan a következő modellek bukkannak majd fel az első körben:

  • GeForce 2070 Mobility
  • GeForce 2070 MAX-Q Mobility
  • GeForce 2060 Ti Mobility
  • GeForce 2060 Max-Q Mobility
  • GeForce 2050 Ti Mobility
  • GeForce 2050 Mobility

Sajnos nem teljesen világos, hogy a termékek RTX vagy GTX jelzést kapnak-e, de jelenleg az a legjobb tippünk, hogy a GeForce 2080 / 2070 chipek RTX, míg a többi GTX jelzésű lehet.

Az RTX jelzés arra utal, hogy az adott videovezérlő támogatja a valós idejű sugárkövetést (ray trancinget), azonban a 2060 Ti és gyengébb kártyák valószínűleg nem tudnak majd elég izomerőt felmutatni ahhoz, hogy érdemes legyen bekapcsolni bennük ezt a lehetőséget.

További érdekesség, hogy az NVIDIA egyelőre az asztali számítógépekbe szánt GeForce 2050 / 2060 kártyákat sem jelentette be, feltehetően legkésőbb januárban ezekről is lehullhat a lepel.

Összegezve elmondható, hogy aki most szeretne gamer laptopot vagy középkategóriás videokártyát venni, az talán jobban teszi, ha elhalasztja karácsony utánra az összespórolt pénzének elköltését, és megvárja a vadiúj termékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!