Újból elvégeztette a durván elcsalt tesztet az Intel

facepalm
Vágólapra másolva!
Ha nem is tökéletesek, de pont eléggé életszagúak az új számok.
Vágólapra másolva!

A súlyos gyártási problémákkal küzdő Intel a héten bemutatta az első kilencedik generációs Core processzorait, az i5 / i7 / i9 családokba tartozó termékeket elsősorban gamereknek és professzionális felhasználóknak szánja a vállalat. Őszintén szólva nem túlságosan érdekesek, a közvetlen elődjeikhez képest valószínűleg csak pár százaléknyi extra teljesítményt kínálnak.

Forrás: karatara / Pexels

Az igazi szenzációt az keltette, hogy az Intel felkért egy Principled Technologies nevű céget az új Core i9-9900K és a rivális AMD Ryzen 2700X processzorok játékokban nyújtott teljesítményének az összehasonlítására.

A tesztet látványosan elcsalta a Principled Technologies,

így az eredményeire hivatkozva azt állíthatta az Intel, hogy a termékét választva akár 50 százalékkal magasabb képkockasebességre számíthatnak a gamerek.

Ilyen látványos dobozban kerül piacra az Intel Core i9-9900K Forrás: Intel

Borítékolhatóan a techsajtó nem kímélte sem az Intelt, sem pedig a Principled Technologies-t, így az utóbbi tűzoltás gyanánt újra elvégezte a tesztjeit az AMD processzoron. A második tesztelés során javította a súlyos metodológiai problémák javát, bár továbbra sem volt hajlandó arra, hogy optimalizálja az AMD processzor esetében a rendszermemória időzítéseit.

Ez nem profi hozzáállás, de lehet vitatkozni azzal, hogy feltehetően az átlagos vásárlók java sem tesz ilyet, így az új eredmények elégséges mértékben realisztikusnak tekinthetőek.

Mondani sem kell, hogy hirtelen eltűntek az akár 40 százalékot is meghaladó teljesítménybeli különbségek: a Core i9-9900K átlagosan 12 százalékkal bizonyult gyorsabbnak a Ryzen 2700X-nél a játékokban.

Emellett érdemes tudni, hogy a memóriaidőzítések optimalizálásával szinte biztosan egy számjegyűre csökkenthető a különbség. Viszont ennél sokkal fontosabb fegyvertény, hogy

az AMD processzora 66 százalékkal olcsóbb az Intel termékénél, 530 helyett csak 320 dollárba kerül.

Magyarán az Intel nem csak hogy újból és érthetetlen ostobasággal rombolta a saját hírnevét, de fizetett egy olyan tesztért, ami szerint a két vizsgált processzor közül teljesen irracionális nem az AMD Ryzen 2700X-et választani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!