Két Xperiára is jön az Android 9 Pie

sony xperia xz2 compact google android
Sony Xperia XZ2 Compact
Vágólapra másolva!
Több európai mobilozó is megerősítette a szoftver telepíthetőségét.
Vágólapra másolva!

Az androidos mobilok piacára való belépéskor a Sony notórius volt arról, hogy az Xperiákon mindig az operációs rendszer elavult verziói futottak, ráadásul nagyon lassan érkeztek meg rájuk a beígért frissítések. Szerencsére pár év után nagyot javult a helyzet, mostanra pedig eljutottunk odáig, hogy a Sony dobta piacra az első Android 8.0 és Android 9 Pie rendszerű telefonokat.

Sony Xperia XZ2 Compact Forrás: Sony

Jó hírrel szolgálhatunk az idén februárban bejelentett Xperia XZ2 és Xperia XZ2 Compact készülékek tulajdonosainak, ugyanis Európa több zugából is olyan beszámolók érkeztek, amelyek szerint megkezdődött az Android 9 Pie rendszer kiadása az okostelefonokra. Első körben általában csak a kártyafüggetlen mobilokra szoktak megérkezni az efféle frissítések, így a szolgáltatóktól származó eszközökkel rendelkezőknek elképzelhető, hogy extra türelmet kell gyakorolniuk.

Az Android 9 Pie rendszert hozó, 1 GB körüli letöltési méretű frissítés telepíthetőségét automatikusan ki fogják jelezni a telefonok, de a Beállítások alkalmazáson keresztül manuálisan is ellenőrizhető az elérhetőségük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!