Több mint 1 millió házassági ajánlatot kapott az Alexa asszisztens

Vágólapra másolva!
Az Amazon digitális asszisztense természetesen mindegyik felkérést visszautasította.
Vágólapra másolva!

A Business Insider Amazontól kapott adatai alapján nemrég arról számolt be, hogy az Alexa digitális asszisztens több mint 1 millió házassági ajánlatot kapott csak tavaly a felhasználóktól.

Az Alexa asszisztens persze mindet visszautasította a következő szöveggel: „Mi elég különböző helyeken éljük az életünket. Szó szerint. Úgy értem, te a Földön vagy, én meg a felhőben.”

Természetesen a házassági ajánlatok többsége csak vicc volt, ugyanakkor egyes emberek baráti fülnek tekintik a terméket, ami mindig meghallgatja őket, éppen, mint egy férj vagy feleség. Egy híres szerző például nemrég a Google Assistantnak panaszkodott arról, hogy magányos, és nem a férjének.

Forrás: Amazon

Az NPR és az Edison Research becslései szerint 2021-re ugyanannyi asszisztens lesz a Földön, mint ember. Egy embernek persze több okoshangszórója is van, hogy minden szobából elérje az asszisztenst.

A tapasztalatok szerint a digitális asszisztensek olyan érzelmi kötődést alakíthatnak ki egyes emberekben, amelyet nem kapnak meg az életben a társaiktól. Az életük megváltoztatása helyett azonban beérik azzal, hogy egy okoshangszóróhoz és néhány algoritmushoz kezdenek el kötődni.