Érdemi előrelépés lett a Razer Phone 2

razer phone 2 android gamer okostelefon
Razer Phone 2
Vágólapra másolva!
Nem csak a gamerek számára lehet vonzó választás a készülék.
Vágólapra másolva!

Ugyan kifejezetten játékosoknak ajánlott okostelefonok már jó ideje léteznek, azonban a gyártók ritkán tesznek érdemi erőfeszítéseket annak érdekében, hogy ténylegesen legyenek bennük a játékosok számára legalább papíron hasznos extrák. A tavaly bejelentett Razer Phone két ilyennel is rendelkezett: ez volt a világ első 8 GB memóriával szerelt telefonja, az érintőkijelzője pedig másodpercenként akár 120 alkalommal is képes volt frissíteni a panelen látható képet.

Razer Phone 2 Forrás: Razer

Most bemutatkozott a telefon utódja, a készítése során az első modell kritizált aspektusain próbáltak javítani a mérnökök. Ennek köszönhetően például a Razer Phone 2 az elődjénél sokkal jobb minőségű fotók készítésére ad lehetőséget. Első pillantásra maguk a specifikációk nem változtak sokat, mindkét hátlapi kamera maradt 12 megapixeles, de Samsung helyett már Sony IMX szenzorok dolgoznak a mobilban, a gyártó láthatóan jobb képminőséget ígér. Az előlapi kamera szintén maradt 8 megapixeles.

Razer Phone 2 Forrás: Razer

A képeknél tartva a második generációs Razer mobil megtartotta az 5,7 hüvelykes és 1440×2560 pixeles IGZO panelt, azonban a 120 Hz-es megjelenítőnek 300-ról 650 nitre emelte a maximum fényerejét. Emellett a 16:9 képarányú panelt már Gorilla Glass 5 védi, ami számottevően jobb előző mobilon lévő Gorilla Glass 3-nál, de dobálni azért továbbra sem érdemes a készüléket.

Razer Phone 2 Forrás: Razer

A Razer Phone 2 további jelentős újításai közül kiemelhető az akár 15W teljesítményű vezeték nélküli tölthetőség, az IP67 minősítésű por- és vízállóság, továbbá a hátlap 16,7 millió színárnyalatban világítani képes Razer logója.

A hangulatfény szerencsére programozható, értesítési LED-ként is használható.

A további hardver nem keltett meglepetést:

  • Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet,
  • 8 GB RAM,
  • 64 GB bővíthető háttértár,
  • USB-C port (audio Jack adapter jár a készülékhez),
  • alumínium készülékház,
  • sztereó előlapi hangszórópár,
  • ujjlenyomat-olvasó,
  • Quick Charge 4.0+ gyorstöltés,
  • Android 8.1.

A Razer Phone 2 már előrendelhető a gyártó webshopjában, ám a piacra kerülésének pontos dátuma nem világos, noha persze még idén megkezdődik a forgalmazása. Európában bruttó 850 euróba (276 ezer forintba) kerül a készülék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!