Hónapok óta ismert volt az új Windows 10 hibája

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
Az előzetes kiadásokat tesztelők három hónapja kezdték jelentgetni az adatvesztést.
Vágólapra másolva!

A Microsoft pénteken visszavonta a Windows 10 October 2018 Update múlt hét kedden elérhetővé tett telepítőkészletét, miután kiderült, hogy az operációs rendszer telepítője a frissítési folyamat során törölte egyes felhasználóknál a dokumentumokat, a képeket, a videókat és a zenéket.

Windows 10 October 2018 Update Forrás: Microsoft

Sajnos tényleg nagy a baj, a Microsoft eddig kétféle megoldási javaslattal állt elő az adatvesztésben érintettek számára: szerencsés esetben egy mentésből visszaállíthatják az állományaikat, ám ennek hiányában csak egy törölt fájlok visszaállítására alkalmas szoftver segíthet rajtuk. Az utóbbi hatékonyságára viszont nincs garancia, hiszen a törölt fájlok időközben felülíródhattak friss adatokkal.

A hiba miatt rendkívül valószínűtlen, hogy az eredeti terveknek megfelelően a mai napon megkezdődhet az óriásfrissítés automatikus terjesztése; heteket csúszhat az October 2018 Update általános elérhetővé válása.

Eközben kiderült, hogy az óriásfrissítés előzetes változatait tesztelők már három hónappal ezelőtt elkezdték a megfelelő fórumon jelentgetni az adatvesztéses problémát. Momentán nem világos, hogy a Microsoft illetékeseihez egyáltalán eljutottak-e ezek a hibajelentések.

Akármi is álljon a háttérben, a kérdés jogos: miért fáradoznak az önkéntes bétatesztelők, ha a Microsoft nem képes vagy hajlandó érdemben foglalkozni az általuk jelentett problémákkal? Nem úgy tűnik, mintha a Windows 10 nyilvános tesztelői programja képes lenne az elvárt hatékonysággal működni, ami jelen esetben nyugodtan

szisztematikus minőségbiztosítási problémának titulálható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!