Hasznos extrát kap a Galaxy S10-be kerülő rendszerchip

Vágólapra másolva!
Az új csúcsmodellbe kerülő SoC egy neurális feldolgozóegységet is tartalmaz majd.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt egy évben a chipgyártók és az okostelefon-gyártók is nagy figyelmet fordítottak a mesterséges intelligenciára. A Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkájában például már egyenesen két NPU, vagyis neurális feldolgozóegység található. Ez fokozza majd a mesterséges intelligencia teljesítményét.

A Samsung mindeddig nem foglalkozott ilyesmivel, de a jelentések szerint a Galaxy S10 ilyen téren is változást hoz.

Forrás: Android Authority

Egy korábbi Samsung-dolgozó LinkedIn-profilja alapján a cég tavaly decemberben kezdte el fejleszteni a második-generációs neurális feldolgozóegységét. Az illető a projekt felénél távozott, így konkrétumokat már nem tud. A fejlesztés kezdete miatt azonban nagy esély van rá, hogy az NPU már elkézül a Galaxy S10 startjára.

Az első-generációs modell sosem jelent a piacon, valószínűleg a Samsung nem volt vele elégedett. Nincs rá garancia, hogy ezúttal tényleg beépíti az NPU-t az új csúcsmodellbe, most azonban a szakértők szerint még nagyobb lesz a nyomás a dél-koreai cégen. Éppen ezért nem valószínű, hogy ismét kihagyná ezt a lehetőséget, még ha a tapasztalatok szerint gyakorlati haszna nem is igazán van egyelőre az effajta extra chipeknek.