Jön Apple iOS-re a Messenger Lite

messenger lite
Hamarosan letölthető lesz a butított Messenger is
Vágólapra másolva!
Törökországban kezdődött meg a tesztelése.
Vágólapra másolva!

Világszerte óriási népszerűségre tett szert az androidos Messenger Lite üzenetküldő alkalmazás, az eredetileg 2015-ben elérhetővé vált appot a fejlődő piacokon élő, belépőkategóriás mobilokat használóknak szánta a Facebook. A normál Messenger funkciókáoszához képest csak a legfontosabb opciók találhatóak meg benne, beéri néhány megabájt hellyel, takarékosan bánik a telefon erőforrásaival, és nem herdálja szükségtelenül a mobilnetes adatforgalmi keretet.

Forrás: Facebook

Ezek a tulajdonságokat világszerte jól fogadták a Messengert használók, így a Facebook vonakodva, de végül globálisan telepíthetővé tette az alkalmazást. Ettől függetlenül a cég továbbra is jobban örülne, amennyiben a felhasználók a „normál" Messengert használnák, az újratervezett verziójának nyilvános tesztelését pont a napokban kezdte meg a vállalat.

Részben pont ezért is okozott jelentős meglepetést, hogy a Facebook szép csendben átírta Apple iOS-re is a Messenger Lite-ot, az 5 megabájtos alkalmazás elsőként Törökországban vált telepíthetővé az App Store-ból.

Elsőre furcsának tűnik a lépés, de teljesen észszerű: csak azért, mert valaki iPhone-nal rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy megfelelő sebességű mobilnetes hálózathoz is képes csatlakozni.

A Messenger Lite még 2G-s adatkapcsolaton keresztül is működőképes marad, míg a normál Messengert frusztráló élmény ennyire limitált sebességű kapcsolaton keresztül használni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!