Összesen öt kamerát kínál az LG V40

lg v40 thinq okostelefon
LG V40 ThinQ
Vágólapra másolva!
Meglepően ütősre sikerült a vállalat legújabb csúcsmobilja.
Vágólapra másolva!

Nem ment jól az elmúlt években az LG okostelefonos üzletágának a szekere, ami részben a gyengének mondható belépő- és középkategóriás mobilokra vezethető vissza. Ugyan a gyártó munkatársai a felső kategóriában már jó néhány érdekes és egyedi megoldást le tudtak tenni az asztalra, de ezek valahogy nem voltak képesek megszólítani az Apple és a Samsung éppen aktuális csatáit popcornnal a kezükben követő tömegeket.

LG V40 ThinQ Forrás: LG

A mobilgyártó szerdán bemutatta a legújabb csúcs tepsitelefonját, és nem lepődnénk meg, ha ez már a szokásosnál nagyobb érdeklődést váltana ki a potenciális vásárlókból.

A V40 ThinQ lényegében ugyanazt a helyet foglalja el az LG kínálatában, mint a Samsungéban a Galaxy Note 9, csak épp nem jár mellé érintőceruza. Ez az árcédulán is tükröződik, a telefon 900 dollárnál kezdődik majd, eurósított vagy forintosított árat sajnos még nem tudunk mondani. Az USA-ban október közepén indul a forgalmazása.

Az LG V40 ThinQ legfontosabb tulajdonsága a képalkotás környékén keresendő: az előlapján kettő darab, a hátlapján pedig három darab kamera található. Az előlapi szelfilövők egyike 8 megapixeles és 80 fokos látószögű, a társa pedig 5 megapixeles és 90 fokos látószögű.

LG V40 ThinQ Forrás: LG

A hátlapi trió sem rossz: a fő szenzor 12 megapixeles, az 1,4 mikrométeres képpontjainak és az f/1.5 rekesznyílásának köszönhetően még rossz fénykörülmények mellett is elég sok fény juthat a szenzorba. A társa egy 12 megapixeles telefotó kamera 45 fokos látószöggel, míg a harmadik 16 megapixeles modul 107 fokos, ultraszéles látószögű.

A hátlapi kamerákkal 4K felbontású és 60 képkockás sebességű, továbbá Full HD felbontásban akár 240 képkockás lassított felvételek is készíthetőek.

Az elvárhatónak megfelelően fém borítású LG V40 ThinQ az aránylag megszokott IP68 csepp- és porállósági tanúsítvány mellett MIL-STD-810G minősítéssel is rendelkezik, bár az nem világos, hogy az utóbbi szabvány által potenciálisan lefedett sokféle tulajdonságból melyek alapján kapta meg az elismerést. A telefon oldalán van egy dedikált gomb a Google Asszisztensnek, a hátlapi ujjlenyomat-olvasója pedig egyben bekapcsológombként is funkcionál.

LG V40 ThinQ Forrás: LG

Az Android 8.1 rendszerű mobil előlapját uraló gigantikus érintőkijelző 6,4 hüvelykes és 3120×1440 pixeles, 19.5:9 képaránnyal.

A P-OLED típusú panel támogatja a HDR10 szabványt is.

Szintén jó hír, hogy a telefon rendelkezik klasszikus fejhallgató-csatlakozóval, ráadásul az LG továbbra is külön figyelmet fordított a felső kategóriás erősítőrendszer használatára, így különösen jó hangminőségre számíthatnak a vásárlók.

Természetesen a telefont a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet hajtja, 6 GB rendszermemória mellett. Viszont meglepő módon csak 64 GB beépített háttértárral lesz kapható a V40 ThinQ, de persze lehetőség van a microSD-s bővítésre. Az okostelefon működtetéséről egy 3300 milliamperes, vezeték nélkül is tölthető akku gondoskodik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!