Visszatetsző módon tartaná meg a felhasználókat a Facebook

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Két hét helyett már 30 napig vonható vissza a fióktörlés.
Vágólapra másolva!

A webhelyek döntő többségében könnyedén és azonnal törölhetőek a regisztrációk, amennyiben a felhasználók valamilyen oknál fogva véglegesen ott kívánják hagyni azokat. A Facebooknál nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis a vállalat jól tudja, hogy egyes felhasználói impulzívak, másoknál pedig gyakorlatilag elvonási tünetek jelentkezhetnek a facebookozás hiányától, így a fióktörlési igény benyújtása után eddig 14 napot biztosított arra, hogy elálljanak a regisztrációik törlésétől.

Forrás: Kaboompics / Pexels

A visszaállítás nagyon egyszerűen működik: a fiókjuk törlését már kezdeményezett felhasználóknak csak újból be kell jelentkezniük a Facebookba, majd pár kattintással teljesen visszaállíthatják a felhasználói fiókjaikat, visszavonhatják a törlési kérelmet.

A The Verge megkeresésére a Facebook most bevallotta, hogy csendben és nagyvonalúan

30 napra növelte ezt a visszakozási periódust.

Ez nem meglepő annak fényében, hogy a kutatások szerint az igazán fiatalok egyre kisebb arányban regisztrálnak a szolgáltatásba, míg a középkor alattiak egyre nagyobb tábora már csak aránylag ritkán jelentkezik be. Az idősebbek viszonylag stabil facebookozók, de hosszú távon ettől még kulcsfontosságú Zuckerberg cége számára a fiatalok bevonzása és megtartása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!