Megint hatalmas rekordokat ér el a Samsung

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedévben megint pénzügyi rekordokat dönt a Samsung, de nem a mobilok miatt.
Vágólapra másolva!

A Samsung néhány hét múlva jelenti be, hogy miként teljesített a július és a szeptember közötti hónapokban. Az viszont már most nyílt titok, hogy megint pénzügyi rekordokat ér majd el az óriás.

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója ezt megint a félvezetőgyártásnak köszönheti. A harmadik negyedévben várhatóan 17,2 billió dél-koreai won lesz a működési nyeresége, ennek majdnem 80 százalékát a félvezetőpiac termelte meg.

Forrás: Android Authority

Egyes elemzők szerint ez a most nagyjából 15,3 milliárd dolláros nyereség hamarosan zsugorodásnak indulhat, ugyanis a Samsung legjövedelmezőbb chipjeinek az árai lassan csökkenni kezdtek. Ennek ellenére 2019 második felében is legfeljebb apróbb nyereségcsökkenésel számolnak.

A Samsung mobilos eladásai eközben továbbra is stagnálnak, vagyis a piac felnőtt. Július és szeptember között a mobilos divízió működési nyeresége csökkent, többek között a Galaxy Note 9 marketingköltségei miatt.

A kijelzők terén továbbra is tarol a Samsung, a divízió a harmadik negyedévben 730 millió dolláros nyereséget ért el, és az Apple-től még több megrendelést kapott.