Óriási mérföldkőnél a számítógépes PS3-emulátor

the last of us remastered naughty dog sony playstation 4
The Last of Us Remastered
Vágólapra másolva!
A konzolra exkluzív összes játék elindul már az RPCS3-mal.
Vágólapra másolva!

Nem pusztán rendkívül produktív, de mérföldkő hónapot tudhatnak maguk mögött az ingyenes és nyílt forráskódú RPCS3 emulátor fejlesztői. A Windowsra elérhető alkalmazás lehetővé teszi a PlayStation 3-ra írt játékok számítógépeken való futtatását, bár egyelőre alfa állapotban van, jó eséllyel még kell pár évnyi fejlesztés ahhoz, hogy szinte mindegyik játékkal kompatibilis legyen.

The Last of Us Remastered Forrás: Naughty Dog

Az RPCS3 csapata több kiváló hírrel is szolgált a hónapban: számos játékban jelentős teljesítménybeli előrelépést értek el, rengeteg másikban grafikai hibákat és lefagyásokat sikerült eltüntetniük, ráadásul végre az Uncharted 3 és The Last of Us is úgy-ahogy játszhatóvá vált.

A teljesítményükön van még mit dolgozni, és nem világos, hogy végigjátszhatóak-e az emulátor elhasalása nélkül, de ez akkor is óriási hír az RPCS3 közössége számára.

A csapat most bejelentette, hogy az emulátor legújabb buildjétől kezdve már az összes PlayStation 3-exkluzív játék elindítható az RPCS3-mal.

Jelenleg a PlayStation 3-ra készült játékok olyan harmada az elejétől a végéig végigjátszható az emulátorral, bő 42 százalékukban valameddig el lehet jutni, 22 százalékuk az intro videók után leáll, bő 2 százalékuk pedig valamilyen szinten betölthető, de az intro videók lejátszásáig már nem jut el.

Már egy kézen megszámolhatóak azok a játékok, amelyeket semmilyen szín alatt sem képes elindítani az emulátor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!