A gyerekek megkerülték az Apple Screen Time funkcióját

Vágólapra másolva!
Több módon is képesek voltak megkerülni az iOS 12 új Screen Time funkciójának korlátozásait.
Vágólapra másolva!

A gyerekek túljártak a szülők és az Apple eszén. A jelek szerint jobban értenek a technológiai eszközökhöz, mint valaha. Már két módszert is találtak arra, hogy megkerüljék az iOS 12 Screen Time funkciójának korlátozásait, amellyel a szülők keretek közé szoríthatták az appok és az eszköz használatát.

A Screen Time segítségével a szülők beállíthatják, hogy egy-egy alkalmazást mennyi ideig használhasson a gyerek az okostelefonján.

A gyerekek azonban rájöttek, hogy a korlátozás kijátszásához elég visszaállítani az időt és a dátumot az iPhone-on, máris extra időhöz jutnak. Ez akkor is működik, ha a rendszer már aktiválta a zárolásokat.

Forrás: Apple

A másik módszer bonyolultabb, de azért érdemes megjegyezni, hogy egy 7 éves találta ki. Amikor a rendszer zárolta az appokat, elegendő felmenni az App Store-ba, majd letölteni egy korábban már telepített, de később törölt játékot a felhő ikonnal. A játék ezután gond nélkül fut.

A második módszer kiiktatható, ha a szülők kikapcsolják az alkalmazások telepítésének lehetőségét. Ilyenkor az App Store ikonja lekerül a készülékről, ugyanakkor a frissítésekről is le kell mondani.

Az Apple valószínűleg hamarosan javítja a réseket.