Két héten belül jöhet az új Windows 10

windows 10 april 2018 update laptop notebook
Windows 10 April 2018 Update
Vágólapra másolva!
Egy trükkel már a telepítőkészlete is letölthető.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 idei első óriásfrissítése egy utolsó pillanatban felfedezett hiba miatt majdnem lecsúszta az áprilisra kitűzött kiadását, azonban most minden jel arra mutat, hogy az októberi megafrissítés esetében nem lesz ilyen probléma. Ha minden igaz, akkor a Windows 10 October 2018 Update gyakorlatilag elkészült, a build 17763 jelzésű változatot kapják meg az operációs rendszert használók. Ez eredetileg szeptember 18-án ment ki a fast ringben lévő nyilvános bétatesztelőkhöz, majd két nappal később a slow ringesek számára is elérhetővé vált.

Windows 10 April 2018 Update Forrás: Microsoft

További bűnjel, hogy a build 17763 verzió a Windows 10 telepítőkészletének letöltésére szolgáló Media Creation Tool eszközt megbuherálva is letölthető a Microsoft szervereiről. Az érdeklődők itt találják a részleteket, azonban senkinek sem ajánljuk, hogy a hivatalos kiadása előtt átálljon a legújabb Windows 10 használatára, hiszen szinte garantáltan elérhető lesz hozzá egy kisebb-nagyobb hibákat javító, első napi frissítés.

No de mikor lesz a kiadás napja?

A források két lehetséges napot emlegetnek: ha minden jól megy, akkor a Windows 10 October 2018 Update vagy a jövő hét keddi Microsoft Surface sajtóeseményt követően (október 2.), vagy a következő hét kedden (október 9.) válhat általánosan elérhetővé.

Mi inkább az utóbbit tartjuk valószínűnek: sanda gyanúnk szerint a Microsoft jövő kedden csak bejelenti majd a kiadási dátumot, és az utána következő kedden adja majd ki a rendszert.

Az utóbbi egyébként október második keddje lesz: a cég minden hónap második keddjén teszi elérhetővé a szokásos hibajavító és biztonsági frissítéseket a támogatott termékeihez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!