Elindult az új Messenger tesztelése

facebook messenger
Így néz ki az új Facebook Messenger
Vágólapra másolva!
Egyes felhasználóknál már az új felület jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A májusi F8 fejlesztői konferenciáján a Facebook ígéretet tett a Messenger mobilappjának a megjavítására. A Messenger eredetileg egy szimpla és hatékony csevegőprogram volt, azonban az évek során óriásira duzzadt és lelassult, teleaggatták teljesen szükségtelen funkciókkal, az utóbbi miatt pedig aránylag nehezen átláthatóvá vált.

Így néz ki az új Facebook Messenger Forrás: Facebook

Az Android Police egyik olvasójának személyes tapasztalatai alapján most megkezdődött a májusban bejelentett verzió nyilvános tesztelése. Az alsó vezérlősávon már csak három gomb van (csevegések, ismerősök, felfedezés), míg a kamera és az új csevegés gombok a kijelző tetejére kerültek. A felfedezés menüben a játékokhoz, üzleti funkciókhoz hasonló extrák találhatóak.

Facebook Messenger Forrás: Lennert / Android Police

Az olvasó szerint nem szoftverfrissítéssel kapta meg az új felületet, hanem csevegő elindítása után egyszer csak váratlanul már az új felület fogadta. Ezek szerint a Google tipikus módszeréhez hasonlóan ezúttal a Facebook is egy szerveroldali beállítás módosításával aktiválta a kiválasztott felhasználóknál a felületet.

Facebook Messenger Forrás: Lennert / Android Police

Sajnos a hírünk írásáig a Facebook nem kommentálta a felfedezést, így nem világos, hogy milyen ütemben szeretné egyre szélesebb körben elérhetővé tenni a világos és sötét felületekkel is használható, megújult Messengert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!