Egérrel és billentyűzettel is lehet majd Xboxozni

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
A játékfejlesztők fogják eldönteni, hogy támogatják-e az újítást.
Vágólapra másolva!

Több évnyi nyaggatás után beadta a derekát a Microsoft: lehetővé fogja tenni, hogy gamepad helyett egérrel is billentyűzettel is játszhatóak legyenek az Xbox One-ra írt játékok. A vállalat tájékoztatása szerint az újdonság ettől függetlenül nem lesz alapértelmezetten aktív a játékokban, a fejlesztőkre bízza, hogy bekapcsolják-e a lehetőséget.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

Ez nem véletlenül van így, hiszen az egér és a billentyűzet használata bizonyos típusú játékokban – például a belső nézetes lövöldékben – nagy és unfair versenyelőnyt jelenthet. Éppen ezért is a fejlesztők szabadon eldönthetik, hogy mit és hogyan kezdenek az újdonsággal, kívánják-e bármilyen formában támogatni az egeres és billentyűzetes játékot.

Akár azt is megtehetik, hogy egyjátékos módban támogatják, míg többjátékos módban letiltják a funkciót.

A Microsoft tájékoztatása szerint a legtöbb vezetékes és vezeték nélküli egér és billentyűzet kompatibilis lesz az Xbox One-nal. Az egeres-billentyűzetes játék nyilvános bétatesztelése a jövő hónapban kezdődik majd meg, de még idén általánosan elérhetővé válhat a funkció.

Az elsők között a Warframe fogja támogatni az egerészést, a Razer pedig hivatalosan licencelt, és persze karácsonyfaként világító billentyűzeteket és egereket fog piacra dobni az xboxosoknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!