Kezükbe vehetik a nők az irányítást a Tinderen

Intim, Dating Burnout: Avagy mikor álljak le a tinderes párkereséssel?
Vágólapra másolva!
A szabadalomsértésért perelt vetélytársától lopta a funkciót.
Vágólapra másolva!

Nincs egyszerű dolguk a nőknek a társkereső oldalakon, hiszen általában rengeteg férfi írogat nekik, ráadásul a jókora részük enyhén szólva sem ideális, ha hosszú távú partnert keresnek. A rengeteg zaj kellemetlen lehet számukra, főleg ha egyszerre csak egy vagy néhány személlyel szeretnének csevegni és ismerkedni.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Éppen ezért is a Tinder most Indiában megkezdte egy új funkció tesztelését, amellyel a nők kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik a szolgáltatás használatát. A rivális Bumbletől lenyúlt funkció nagyon egyszerű: a nők bekapcsolhatják, hogy a közös érdeklődés kinyilvánítása után csak ők kezdeményezhessenek chatelést a szimpatikusnak ítélt férfiakkal.

Ha ezt megteszik, akkor utána persze kétoldalúvá válik a kommunikáció, az esetleges letiltásukig a férfiak is bármikor rájuk írhatnak.

A funkciólopás persze megszokott dolog az online szolgáltatások világában, inkább csak az teszi viccessé a helyzetet, hogy a Tinder anyacége pár hónapja szabadalomsértési pert indított a Bumble ellen, állítása szerint ugyanis az megsértette a Tinder egyes szabadalmait.

Erre a Tinder most látványosan lenyúlta a Bumble egyik fontos funkcióját.

A pereskedésre egyébként azért került sor, mert a Match Group mindenáron fel akarja vásárolni a Bumble-t, de az nem hajlandó eladni magát. Erre válaszul a Match Group gyakorlatilag egy nemleges választ elfogadni képtelen szexuális ragadozóként viselkedve úgy döntött, hogy megpróbálja perrel megfektetni a Bumble-t, hátha az meghajlik az akarata előtt.

A Bumble válaszul szintén szabadalomsértésért visszaperelte a Match Groupot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!