Pert indítanak a Telltale volt dolgozói

telltale the walking dead videojáték
The Walking Dead: The Final Season
Vágólapra másolva!
Közben leállt a The Walking Dead utolsó évadának a forgalmazása.
Vágólapra másolva!

Múlt hét pénteken jelentős veszteség érte a játékipart, miután több évnyi rossz menedzselés következményeként csődbe ment a Telltale Games, a részletekről a hétvégén már beszámoltunk. Mostanra három érdekes fejlemény is történt a témában, de sajnos ebből kettő rossz hírnek minősül.

The Walking Dead: The Final Season Forrás: Telltale Games

Elsőként is kiderült, hogy a Telltale pénteken menesztett 225 munkavállalójának egyike már hétfőn jogi lépést tett a vállalat ellen az elmaradt végkielégítések miatt. Vernie Roberts csoportos pert kíván indítani az összes menesztett munkavállaló nevében, állítása szerint ugyanis az egyik kaliforniai munkajogi törvény értelmében a tömeges leépítés előtt a cégnek szólnia kellett volna az elbocsátásról, továbbá a munkavállalókat 60 napnyi fizetés és egészségbiztosítás is megillette volna.

Ehhez képest a cég nem szólt előre a munkavállalóinak, továbbá egy fitying végkielégítés és egyéb juttatás nélkül eresztette őket szélnek.

A másik fejlemény, hogy a Telltale nagy csendben minden platformon felfüggesztette a The Walking Dead játékszéria utolsó évadának a forgalmazását, bár a héten az ígéretének megfelelően kiadta a már elkészült második epizódot.

Emellett a cég közölte, hogy a megmaradt 25 munkavállalója nem The Walking Dead utolsó évadának a maradék két részén dolgozik.

Viszont több vállalat is érdeklődött afelől, hogy valamilyen módon tudnának-e segíteni az évad fennmaradt részeinek az elkészítésében, így talán mégsem maradnak hoppon a teljes évadot kifizetett játékosok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!