Utált funkciót nyúlt le a YouTube-tól a Facebook

Horizontal FACEBOOK LOGO HEAD OFFICE WOMAN GESTURE THUMB DOWN
A woman makes a thumbs down sign in front of Facebook's corporate headquarters in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Újabb 21 országban váltak elérhetővé a reklámszünetek.
Vágólapra másolva!

A régi szép időkben az internetes videók egyik legnagyobb előnye az volt a tévéadásokkal szemben, hogy reklámszünetek nélkül végig lehetett nézni az érdekes tartalmakat. Ez mostanra megváltozott, többek közt a YouTube is régóta reklámspotokat szúrogat a megfelelőnek ítélt videókba, bár ezek jókora része szerencsére 5 másodperc után elnyomható.

Forrás: AFP/Josh Edelson

A Facebook még a tavalyi év elején ügyesen lemásolta a módszert, a hosszabb videók esetében félidőben elkezdett reklámokat beszúrogatni a videókba. Ez hazánkban eddig senkinek sem tűnt fel, hiszen egészen a közelmúltig kizárólag az USA-ban volt elérhető a hirdetési forma, a múlt hónapban kezdődött meg a nemzetközi bevezetése, méghozzá az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

A közösségi hálózat most büszkén bejelentette, hogy a reklámszünetek bevezetésének második köre jóval ambiciózusabbra sikerült: mostantól kezdve az angol mellett további öt nyelven (francia, német, portugál, spanyol, táj), továbbá 21 újabb országban érhető el a reklámforma.

Magyarország szerencsére még nincs a támogatott piacok listáján, de a Facebook sietett leszögezni, hogy heteken belül további államokban kezdi majd reklámszünetekkel boldogítani a felhasználókat. Ami késik, nem múlik.

A most támogatottá vált országok: Argentína, Belgium, Bolívia, Chile, Dánia, Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Franciaország, Guatemala, Hollandia, Honduras, Kolumbia, Mexikó, Németország, Norvégia, Peru, Portugália, Spanyolország, Svédország, Thaiföld.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!